25 Nis 2011

WIDTH TOOL (Shift+W)

cs5 ile gelen yeni araçlardan biriside width tool. çizdiğimiz line lara üzerinde shape miş gibi davranarak bazı değişiklikler yapabilmemizi sağlıyor..
eskide brush kullanarak yapabildiğimiz bazı etkileri artık pentool yada pen ile çizdiğimiz line larda da alabiliyoruz. bunun için width tool u seçip (shift+w) çizdiğimiz bir line ın üzerine getiriyoruz imlecimizi. line ın üzerine geldiğinde klasik line ı seçtiğimizden farklı  sekilde, kalınlığınıda algıladığını göreceksiniz
bu kalınlık çizgilerinden tutup çektiğimizde simetrik olarak iki yönde de  line ı genişletip daraltabiliriz.daha sonra tekrar yaptığımızda yeni tıkladığımız yerden aynı işlemi tekrar yapabiliriz. böylece genişleyip daralan çizgiler oluşturabiliriz..


herhangi bir line çizdiğimizde yada seçersek yukarıda özelliklerinin olduğu kısımda  bazı hazır width tool profilleri çıkıyor.

istersek buradan birini seçebilir istersekte kendimiz tool olarak kullanarak ayarlayabiliriz.
hızlı şekilde bitki sapları, sarmaşık uçları ve saç, kaş gibi şeyler çizerken oldukça faydalı oluyor. biraz alıştıktan sonra vazgeçemeyeceğiniz türden bir araç bence.
şimdilik bu kadar, ama bir iki yeni eğlenceli aracı daha tanıttıktan sonra daha eğlenceli ve illustrasyonlu derslere geçeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder