3 May 2011

Draw Modes

cs5 te gelen basit ama kullanışlı bir özelliği kısaca anlatmak istiyorum. aslında yeni birsey sunmuyor draw modes özelliği bize, sadece zaten yapabildiğimiz birseyi daha kısa yoldan yapmamızı sağlıyor..
draw modes seçeneğini araçlar panelinde renk seçme karelerinin alt tarafında görebilirsiniz




bu özelliği kullanarak çizmek istediğimiz şeyi eş zamanlı olarak başka birseyin önüne, arkasına veya en güzeli olan içine çizebiliyoruz. kısaca birşeyi çizip ardından arrange ile arkasına önüne atmaya yada mask ile içine atmaya uğraşmıyoruz..
kullanımı çok basit; önce önüne, arkasına yada içine çizmek istediğimiz shape i seçiyoruz ardından istediğimiz draw modunu seçiyoruz ve çiziyoruz. artboard a bir alana iki kere tıklarsak stadart olan üste çizme ayarına geçiyoruz otomatik. modlar arasında Shift+D kısayolu ile geçiş yapabiliyoruz.

mavi daireye öne çizme modu seçiliyken

mavi daireye  arkaya çizme modu seçiliyken


mavi daireye içine çizme modu seçiliyken


içe çizme modunda diğerlerinden farklı olarak artboard alanı çıkıyor. dışarıda bir alana iki kere tıkladığınızda bu alan iptal oluyor ve moddan çıkıyor. bu şekilde oluşturdugunuz maskeleri sadece line larından tutarak seçebiliyorsunuz. yani ortasına tıkladığınızda aktif olmuyor. iki kere tıkladığınızda maskenin içine girebilir ve değişiklik yapabilirsiniz. yada beyaz seçim okunu kullanabilirsiniz (A)

 İPUCU: konu seçimden açılmışken, cs5 te "ctrl" e basılı tıutup tıkladıgınızda bir sekle, okun yanında "<" işareti çıkıyor. bu tekrar tıkladığınızda arkadaki sekli seçecek demektir. bu şekilde karışık çalışmalarda bile arkalarda kalan şeyleri seçmek çok kolaylaşıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder