11 Ara 2012

Pattern Menüsü

merhaba,

bu seferki dersimizde adobe illustrator cs6 üzerinden. hızlı bir şekilde patern yapmayı sağlayan pattern aracını öğreneceğiz.


öncelikle basit bir tuğla duvar paterni yapalım; ilk olarak tek bir tuğla yapalım. ben örnek olması için iki kontor renkli ve gradientli bir tuğla yaptım. siz kendi tuğlanızı yapabilirsiniz..




tuğlamızı hazırladıktan sonra object menüsünden pattern i oradan da make i seçiyoruz




paternimiz oluştu bile; şimdi bazı küçük ayarları yapalım. tuğla yaptığımız için tile type menüsünden brick by row u seçelim ki paternimiz üst üste koyulmuş tuğlalar gibi değil, örülmüş duvar gibi görünsün



daha sonra paternimizin adını verelim ve en ustten done diyelim...




 paternimiz otomatik olarak default renk paletimize eklendi. istediğimiz zaman üzerine çift tıklayarak ayarlarımıza geri dönüp değişiklik yapabiliriz. fakat bu değişikliklerin o paterni kullandıgınız grafiklerini etkileyeceğini unutmayın. aynı tuğladan yeni ayarlarla yeni patern olusturmak için, değişikliklerden sonra done değil save as copy i seçin.



(patern uygulanmış grafiklerinizi object in altından expand seçeneğini seçerek vektor grafiğe dönüştürebilirsiniz; ama bu işlemden sonra artık patern olarak değil normal vektor grafik olarak müdahale edebilirsiniz)



standart bir tuğladan sonra daha eğlenceli olması için herhangi bir şekilden de paternler deneyebilirsiniz.

bunu yaparken pattern options menüsünden size tile to art seçeneğini aktif hale getirin ve alttaki dikey ve yatay boşluk alanlarını istediğiniz degerleri girin.




böyle rastgele bir sekilden yada daha ölçülü bir grafikten farketmez, deneyerek güzel ve size ait paternleri kolayca yapabilirsiniz..

1 yorum:

  1. Videolu Adobe Illustrator Dersleri

    Part 1 - http://goo.gl/cjmMX
    Part 2 - http://goo.gl/oW2QZ
    Part 3 - http://goo.gl/m4cKP
    Part 4 - http://goo.gl/USkFj
    Part 5 - http://goo.gl/0GsSk

    YanıtlaSil